Og vi så hans herlighed

Julen handler i høj grad om at se – se den lille dreng i krybben, for når vi ser ham, ser vi Guds herlighed, en herlighed, som han har fra sin fader i himlen. Jeg tror, at de fleste fornemmede det for to år siden, da kirkerne enten var lukkede til jul eller stod næsten tomme af frygt for smitte. Mange tog alligevel en tur ind på kirkegården på det tidspunkt, hvor de plejede at gå i kirke juleaften. Noget manglede tilsyneladende, og derfor er det godt, at vi atter kan mødes i kirken i år og høre om Kristi fødsel.

Til gengæld er der noget andet, der skygger lidt for juleglæden, for det forlyder, at man om et års tid vil afskaffe en helligdag for vækstens skyld. Midt i juleglæden og -freden vinker hamsterhjulet altså forude. Derfor er det vigtigere end nogensinde at lade blikket dvæle ved Jesusbarnet, for hvad er det, han forjætter os? Det kan vi lære af de forfulgte kristne rundt om i verden. De sætter nemlig livet på spil for at komme i kirke og fejre deres helligdage, og jeg tror, de ville have meget vanskeligt ved at forstå, at vi vil af med vores.

Kristne er forfulgte i Afghanistan, i Mellemøsten, i Nordkorea og i Kina i større eller mindre grad, men når de samles, så fatter de håb ved at høre om lyset, der skinner for folket, der vandrer i mørket, og om slavefogedens kæp, der brækkes af Guds udvalgte. De hører om diktatorerne, kejseren i Rom og kong Herodes, der ville styre det hele, og hvordan Gud snød dem; han undgik folketællingen og undveg det frygtelige barnemord i Betlehem. For Gud havde noget for med os. Han ville vise, at kærligheden, barmhjertigheden og håbet om evigt liv med ham var kommet for at blive.

Og det virker! Fra Nordkorea, som er et af de værste lande at være kristen i, skriver en leder i undergrundskirken følgende til Dansk Europamission, som hjælper dem: »Selvom der er vanskeligheder, fortsætter vores nordkoreanske troende med at bære smukke frugter i Kristus. Den vej, vi går på, vil til sidst lede os til sejr. Vi stoler på Herren, som har lovet os sejren.« Der er ikke tale om, at de nordkoreanske kristne går i krig, nej, de tror på, at Guds ord kan sprede sig, så diktaturet til sidst må falde. At drengen i Marias skød er den herre, der skal fjerne det tyngende åg fra deres skuldre, fordi herredømmet rettelig er hans. Det er et budskab, der er værd at høre og holde jul på.

Glædelig jul til alle i Nørre Alslev og Nørre Kirkeby

Sognepræsten

Vores juleindsamling går i år til Dansk Europamission.
Brug deres MobilePay: 56602