Ingen kommentarer

Økonomisk hjælp til konfirmation

KONFIRMATIONSHJÆLP PÅ LOLLAND-FALSTER

Selvom vi er langt fremme med konfirmationerne og flere allerede er afholdt, så vil det allerede nu være muligt for familierne at søge et tilskud med tilbagevirkende kraft.

Med et samarbejde mellem Lolland-Falsters Stift og Dansk Folkehjælp vil det i år være muligt for konfirmander fra socialt udsatte og økonomisk trængte familier på Lolland-Falster at få konfirmationshjælp til afholdelse af eksempelvis festen, tøj og gaver. Hjælpen afprøves i år som pilotprojekt i samarbejde med Lolland-Falsters Stift, hvorefter det er målet, såfremt initiativet bliver en succes, at udbrede konfirmationshjælpen til hele Danmark.

En konfirmation er en dyr fornøjelse, især, hvis pengene i forvejen er små. Ikke desto mindre er konfirmationen en stor begivenhed i mange unges liv. Derfor går Dansk Folkehjælp nu ind i et samarbejde med Lolland-Falsters Stift for at tilbyde 50 økonomisk trængte familier støtte til at afholde udgifter i forbindelse med konfirmationen. Støtten udgør en værdi op til 2.000 kr. pr. familie, og udbetales enten som gavekort eller kontant pengebeløb ud fra forudsætningen om, at støtten bruges til de udgifter, der følger med afholdelsen af konfirmationen – f.eks. til tøj, fest og/eller gaver.

Dansk Folkehjælp vil stå for uddelingen og organiseringen af hjælpen, mens Stiftets præster vil formidle muligheden til konfirmanderne og deres forældre.

Biskoppen i Lolland-Falsters Stift Steen Skovsgaard udtaler om initiativet:
”Det er en rigtig god mulighed for de mange konfirmander med mindrebemidlede forældre. Vi er fra Stiftets side glade for, at man har valgt at yde et bidrag, så de også kan få en god konfirmation.”

Konfirmationshjælp til hele Danmark
Konfirmationshjælpen afprøves i år med årets konfirmander i Lolland-Falsters Stift med henblik på at udbrede initiativet til hele landet i 2017. Derefter er målet, at også trængte familier i resten af landet fremover vil få mulighed for at søge om konfirmationshjælp.
Generalsekretær i Dansk Folkehjælp, Klaus Nørlem, udtaler:
”Disse måneder kan være forbundet med mange bekymringer for familier med unge, der skal konfirmeres. Ligesom Dansk Folkehjælp giver en håndsrækning til udsatte familier i julen, og i forbindelse med afholdelsen af sommerferie, vil vi nu også gerne give disse familier en håndsrækning. Vi vil gerne hjælpe de unge, så de får en god konfirmation. Projektet er i første omgang et pilotprojekt, men vi håber at kunne udbrede indsatsen til hele landet.”
Ønsker man at søge konfirmationshjælp skal man bruge et ansøgningsskema, der hentes på www.folkehjaelp.dk samt vedlægge dokumentation for sin indtægt.

For mere information:
Biskop Steen Skovsgaard, Lolland-Falsters Stift,
Tlf. 54 85 02 11

Generalsekretær Klaus Nørlem, Dansk Folkehjælp
Tlf. 70 220 230

Med venlig hilsen Dansk Folkehjælp / Lolland-Falsters Stift

 

Se pressemeddelelsen her